White Stones trekt zich terug; ZVS en PKC spelen om plek in Eredivisie

10 juni 2024

Afgelopen weekend heeft met White Stones opnieuw een club kenbaar gemaakt volgend jaar niet in de Eredivisie Futsal uit te gaan komen. Twee afgevallen deelnemers van de nacompetitie komen daardoor vrijdag alsnog in actie.

White Stones zou als kampioen van de Eerste Divisie A na twee weer jaar terugkeren in de Eredivisie. Maar de vereniging heeft ervoor gekozen om dit niet te laten gebeuren. Doordat de ploeg zich niet inschrijft voor volgend seizoen kan dit voor volgend seizoen alleen nog in de B-categorie. In district West I is de 2e klasse het hoogste niveau in deze categorie.

Voor de opengevallen plek komen twee teams in aanmerking die eerder waren afgevallen in de nacompetitie. ZVS/Bodemflex en PKC`83 verloren van respectievelijk ZVV BE ’79 en Heracles Almelo. De ploegen gaan aanstaande vrijdag op neutraal terrein in de herkansing om de laatste plek in de Eredivisie te bemachtigen. De eedstrijd zal om 20.30 worden gespeeld in Topsportcentrum IISPA in Almelo.

Eerder nam ZVV Ede hetzelfde besluit en is bekend geworden dan Hovocubo en HV/Veerhuys volgend seizoen de krachten bundelen.