Vier ploegen over in strijd om landstitel

20 mei 2024

In de kwartfinales van de Play-Offs hebben FC Eindhoven en Hovocubo over twee wedstrijden afgerekend met respectievelijk FCK De Hommel en HV/Veerhuys.

De ‘Brabantse kwartfinale’ tussen FC Eindhoven en FCK De Hommel was tweemaal erg spannend. In beide edities begon FCK De Hommel veelbelovend maar trok de regerend landskampioen FC Eindhoven aan het langste eind. In ’s Hertogenbosch was de eindstand 3-5 in het voordeel van de Eindhovenaren die zondag in eigen huis met 4-3 wonnen.

De andere kwartfinale was er een binnen Hoorn. Als winnaar van Poule B en de brugwedstrijd begon HV/Veerhuys als outsider aan de Play-Offs. In het eerste duel was Hovocubo met 1-3 te sterk. In de tweede kwartfinale van zondag kwam HV/Veerhuys na een 4-1 achterstand terug tot 4-4.

Door de uitschakeling van FCK De Hommel en HV/Veerhuys blijft de top-4 uit fase 2 van de reguliere competitie over in de strijd om het landskampioenschap. De kwartfinales bestonden uit een dubbele ontmoeting, de halve finale en de finale worden gespeeld in een ‘best of three’. In eerste instantie zal er op vrijdag 24 en 31 mei gespeeld worden. De eventuele derde halve finale wedstrijd staat voor zondag 2 juni.