Touzani, Saibari, Zerrouki en Elia aanwezig bij KNVB Futsal Cup

19 maart 2024

De KNVB Futsal Cup is dit jaar vernieuwd. Met de nieuwe ‘Final Four’ opzet in het Paasweekend worden de halve finales en de finale in een paar dagen tijd gespeeld. Voor fans moet deze opzet, met meer wedstrijden op hoog niveau en in korte tijd, nog interessanter worden. De Final Four wordt gespeeld in het Topsportcentrum in Rotterdam.

Naast de topwedstrijden in het Nederlandse futsal bij de mannen en vrouwen worden er voorafgaand en na afloop aan deze confrontaties ook demonstratiewedstrijden gespeeld. Onder andere Soufiane Touzani (oud-international Oranje Futsal en influencer), Ismael Saibari (PSV), Ramiz Zerrouki (Feyenoord) en Eljero Elia (ex-international Nederlands elftal) hebben hun naam hieraan verbonden.

Touzani trapt af; Saibari vs Zerrouki op de finaledag
Voorafgaand en na afloop van de halve finale wedstrijden en de finales bij de mannen en vrouwen worden er verschillende demonstratiewedstrijden gespeeld. Zo komen er verschillende futsalteams in actie met bekende namen als aanvoerders of als coaches. Op vrijdag 29 maart trapt Team Touzani af tegen het team van hiphopgroep Broederliefde. Deze wedstrijd staat gepland om 19.15 uur.

Een dag later op zaterdag 30 maart neemt Eljero Elia het met zijn team op tegen de influencers van Creators FC, ook deze wedstrijd staat vanaf 19.15 uur op het programma. Op de finaledag op maandag 1 april nemen de teams samengesteld door Ismael Saibari en Ramiz Zerrouki het tegen elkaar op. Dit prachtige affiche staat voor 18.15 uur op de rol.

Wedstrijdschema

Vrijdag 29 maart

AanvangWedstrijd
17.30 uurOs Lusitanos – ZV Libertas (V)
19.15 uurTeam Touzani – Team Broederliefde
21.15 uurVNS United – Hovocubo (M)

Zatedag 30 maart

AanvangWedstrijd
17.30 uurFC M.A.R.L.E.N.E. – ZVG/Cagemax (V)
19.15 uurTeam Elia – Team Creators FC
21.15 uurTZR Fermonia Boys – ZVV Kroeven (M)

Maandag 1 april

AanvangWedstrijd
16.30 uurFinale bij de vrouwen
18.15 uurTeam Saibari – Team Zerrouki
21.15 uurFinale bij de mannen

KAARTVERKOOP 👉 Bestel je tickets voor de Final Four.

‘Final Four nieuwe aantrekkelijke stap voor futsal’
“Deze nieuwe opzet is weer een mooie stap om het futsal naar een hoger plan te brengen”, zegt Mohamed Attaibi, manager futsal bij de KNVB. “Door de finale van de KNVB Futsal Cup over drie wedstrijddagen te verspreiden, krijgen we een nog aantrekkelijker slot van het bekertoernooi. De Final Four moet de komende jaren een begrip gaan worden in het futsal. Naast een uithangbord voor de sport willen we ook dat het evenement jaarlijks maatschappelijke impact gaat maken. Dat we hierin dit jaar kunnen samenwerken met de Nouri Foundation is natuurlijk prachtig.”

Samenwerking met de Nouri Foundation
Buiten de wedstrijden om organiseert de KNVB met de Nouri Foundation een aantal sportief-maatschappelijke activiteiten die de sociale waarde van de KNVB Futsal Cup en de Final Four moeten verrijken. Zo staat zondag 31 maart in het teken van AED trainingen in het Topsportcentrum. Ook wordt er een online veiling opgezet met shirtjes van bekend oud- (eredivisie) spelers, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de Nouri Foundation. Daarnaast komen de opbrengsten van de kaartverkoop van de Final Four ook ten goede aan de Nouri Foundation.