Supercup prooi voor FC Eindhoven

9 september 2023

In een spannend duel met ZVV Ede heeft FC Eindhoven zich vrijdagavond opnieuw van een prijs verzekerd. Een 3-2 overwinning was voldoende voor de vijfde Supercup in de clubhistorie van de Eindhovenaren.

De wedstrijd was nog geen twee zuivere speelminuten oud toen Saïd Bouzambou het net al had gevonden. Hij kon wegdraaien bij zijn tegenstander en de toon leek gezet: 1-0. In het restant van de eerste helft maakte FC Eindhoven de dienst uit, maar had ZVV Ede het achterin op orde. De regerend landskampioen kon het gaatje maar nauwelijks vinden, en als dat gebeurde was daar nog ZVV Ede doelman en Turks international Alpay Yuzgec. In de slotfase van de eerste helft lukte het Said Bouzambou toch om zijn tweede treffer van de avond te maken. Het eerste doelpunt van ZVV Ede viel ook nog voor rust. In de slotminuut van de eerste helft kon Jean Matitaputty binnentikken na voorbereidend werk van kersverse international Yordi Orriëns: 2-1.

Waar ZVV Ede het tijdens de bekerfinale in de tweede helft niet meer kon volhouden was dat nu anders. Pas halverwege de tweede helft viel er weer een doelpunt. Nadat Ilias Joubid dicht bij de eigen goal de bal verloor kon Denzel van Houtum hiervan profiteren. Hij schoot de 3-1 hard in het net terwijl ZVV Ede net een man-minder-situatie had overleefd nadat Kahan Ozcan zijn tweede gele kaart, en dus rood, in ontvangst had genomen. In de slotfase kregen beide ploegen een aantal grote kansen. Via een snelle counter was het opnieuw Jean Matitaputty die namens ZVV Ede doeltreffend was en de 3-2 op het scorebord zette. In de slotfase volgden er nog een aantal grote kansen voor beide ploegen. Het lukte ZVV Ede ook met een meevoetballende keeper niet om een verlenging af te dwingen.