Periodewinnaars Eerste Divisies bekend

29 april 2023

De laatste beslissingen in de Eerste Divisies zijn vrijdagavond gevallen. Daarmee is bekend welke 6 ploegen er kans maken op promotie naar de Eredivisie.

Eerste Divisie A
GZV Watergras en White Stones zijn de deelnemers van de nacompetitie vanuit de Eerste Divisie A. Beide ploegen kunnen daarmee, net als kampioen Scagha ’66, terugkeren in de Eredivisie. White Stones heeft van deze ploegen nog de meest verse herinneringen aan de Eredivisie.

Eerste Divisie B
In de Eerste Divisie waar ZVV Kroeven zich al een paar weken terug tot kampioen kroonde was de strijd om de nacompetitie tot op de laatste speelronde erg spannend. Promovendus ZVC Veenendaal bekroonde een sterke tweede seizoenshelft met de periodetitel. ZVG/Cagemax neemt als hoogst geklasseerde team in de eindranking de periodetitel van de kampioen over. Ze bleven TZR Fermonia Boys op doelsaldo nipt voor.

Eerste Divisie C
In de Eerste Divisie C waren de kaarten al geschud. Heracles Almelo en PKC ’83 gaan hun geluk beproeven in de nacompetitie. Eerste genoemde bleef als promovendus lang in het spoor van kampioen ZVV Ede maar moest in de laatste weken definitief afhaken in de titelstrijd.

De nacompetitie start vrijdag 12 mei. In de eerste ronde nemen de 6 periodewinnaars uit de Eerste Divisies het tegen elkaar op. In de 2e ronde sluit de nummer 6 van Poule B uit de Eredivisie aan. Het team dat staande blijft in de halve finale mag het in de finale opnemen tegen de nummer 5 van Poule B.