Nieuwe KNVB Futsal Cup nadert de ontknoping met Final Four in Rotterdam

26 februari 2024

De finale van de KNVB Futsal Cup kent vanaf dit seizoen een nieuwe opzet: de Final Four. De halve finales en de finales, voor zowel de mannen als de vrouwen, worden in het paasweekend in toernooivorm gespeeld. Van vrijdag 29 maart 2024 tot en met maandag 1 april 2024 vindt de eerste editie van de Final Four plaats in het Topsportcentrum in Rotterdam.

De KNVB wil met de komst van de Final Four de waarde van het winnen van de beker voor clubs en spelers nog meer vergroten. Voor fans moet het met meer wedstrijden op hoog niveau en in korte tijd interessanter worden om de KNVB Futsal Cup te bezoeken. 

De halve finales bij de vrouwen zijn OS Lusitanos – ZV Libertas en FC Marlène – ZVG/Cagemax. Deze wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 29 maart en zaterdag 30 maart allebei om 17.30 uur. De finale is op maandag 1 april om 16.30 uur. Bij de mannen staan de wedstrijden tussen VNS United en Hovocubo en TZR Fermonia Boys en ZVV Kroeven op het programma. Ook deze halve finales worden op vrijdag 29 maart en zaterdag 30 maart gespeeld en staan voor 21.15 uur op het programma. De finale bij de mannen staat gepland op maandag 1 april om 21.15 uur.

Vrijdag 29 maart | HALVE FINALE
17.30 uur | OS Lusitanos – ZV Libertas (vrouwen)
21.15 uur | VNS United – Hovocubo

Zaterdag 30 maart | HALVE FINALE
17.30 uur | FC Marlène – ZVG/Cagemax (vrouwen)
21.15 uur | TZR Fermonia Boys – ZVV Kroeven

Maandag 1 april | FINALE
16.30 uur | vrouwen
21.15 uur | mannen

‘Final Four nieuwe aantrekkelijke stap voor futsal’
“Deze nieuwe opzet is weer een mooie stap om het futsal naar een hoger plan te brengen”, zegt Mohamed Attaibi, manager futsal bij de KNVB. “Door de finale van de KNVB Futsal Cup over drie wedstrijddagen te verspreiden, krijgen we een nog aantrekkelijker slot van het bekertoernooi. De Final Four moet de komende jaren een begrip gaan worden in het futsal. Naast een uithangbord voor de sport willen we ook dat het evenement jaarlijks maatschappelijke impact gaat maken. Dat we hierin dit jaar kunnen samenwerken met de Nouri Foundation is natuurlijk prachtig.’’

Samenwerking met de Nouri Foundation
Buiten de wedstrijden om organiseert de KNVB met de Nouri Foundation een aantal sportief-maatschappelijke activiteiten die de sociale waarde van de KNVB Futsal Cup en de Final Four moeten verrijken. Zo kunnen bezoekers van het evenement aanschuiven bij de Iftar maaltijd op maandag 1 april en staat zondag 31 maart in het teken van AED trainingen in het Topsportcentrum. Ook wordt er een online veiling opgezet met shirtjes van bekend oud- (eredivisie) spelers, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de Nouri Foundation. Daarnaast komen de opbrengsten van de kaartverkoop ook ten goede aan de Nouri Foundation.

”Heel fijn dat de KNVB de Nouri Foundation omarmd’’, aldus Jolanda Hogewind, voorzitter van de Nouri Foundation. ‘’Zo kunnen we ervoor zorgen dat iedereen in een veilige omgeving mee kan blijven doen en daarbij in gezamenlijkheid de kernwaarden van Abdelhak uitdragen.”

Futsal wedstrijden met o.a. Touzani en Saibari
Voorafgaand aan de halve finale wedstrijden en de finales bij de mannen en vrouwen worden er verschillende vriendschappelijke futsal wedstrijden georganiseerd. Zo komen er verschillende futsalteams in actie met bekende namen als aanvoerders of als coaches. Zo staan er onder andere wedstrijden op het programma van Team Soufiane Touzani en Team Ismael Saibari. De komende weken worden er meer teams met bekende namen toegevoegd.

–> Tickets zijn te koop via ticketshop van de KNVB