Landskampioenschap nog mogelijk voor 7 clubs

1 mei 2023

Met nog twee volledige speelronden en enkele inhaalwedstrijden te gaan zijn er nog 7 clubs die landskampioen kunnen worden. Drie clubs zijn al zeker van deelname.

FC Eindhoven, Hovocubo, Tigers Roermond en ASV LEBO zijn al zeker van deelname aan de play-offs om het landskampioenschap van Nederland. Het is alleen nog geen uitgemaakte zaak of zij instromen tijdens de kwartfinale of halve finale.

Ook de deelnemer vanuit Poule B aan de brugwedstrijd staat al vast. HV/Veerhuys kan met nog twee wedstrijden voor de boeg niet meer worden ingehaald. Ze gaan het opnemen tegen de nummer 6 van Poule A. Op dit moment is nog niet bekend wie dat gaat worden. ZVV BE ’79 en FC Marlène gaan minimaal de brugwedstrijd spelen maar zijn dus nog niet zeker van deelname aan de play-offs die op 26 mei beginnen met de kwartfinales.

Na de laatste competitieronde op vrijdag 19 mei volgt op maandag 22 mei direct de brugwedstrijd. De play-offs zijn van 26 mei tot uiterlijk 25 juni.

Degradatiestrijd
De spannendste strijd van de komende weken is de strijd van een drietal clubs tegen degradatie. ZVV Den Haag is feitelijk al gedegradeerd. ZVV Eindhoven, Texel ’94 en AGOVV moeten alle zeilen bijzetten om directe degradatie (plek 7) te voorkomen. Voor AGOVV is na afgelopen weekend plek 5 het maximaal haalbare. De nummer 5 moet een finalewedstrijd spelen in de play-offs om in de Eredivisie te blijven.