Laatste reguliere speelronden in aantocht

29 april 2024

Met nog twee volledige speelronden te gaan blijft de spanning boven- en onderin toenemen. Welke clubs blijven kans maken op het landskampioenschap? En welke ploegen gaan de nacompetitie in of verlaten de Eredivisie Futsal rechtstreeks?

Met afstand koploper
Tigers Roermond is bezig aan een ijzersterk seizoen in de Eredivisie. In Poule A kan de koppositie hen niet meer ontgaan en dus is een ticket voor de halve finale van de play-offs om het Landskampioenschap een feit. Daaronder strijden OS Lusitanos, Hovocubo, FC Eindhoven en FCK De Hommel om plek 2, die ook recht geeft op de halve finale. De rest van deze geplaatste deelnemers zullen in de kwartfinale beginnen.

Naast bovengenoemde ploegen, die al zeker zijn van deelname aan de play-offs, zijn ook ZVV Eindhoven, FC Marlène en VNS United nog in de race vanuit Poule A. In Poule B gaat het in de laatste ronden tussen HV/Veerhuys en Groene Ster Vlissingen. Een van hen zal op maandag 13 mei de brugwedstrijd gaan spelen tegen de uiteindelijke nummer 6 van Poule A voor het laatste ticket.

ZVC Veenendaal gedegradeerd
Onderin is al duidelijk dat het Eredivisie-avontuur van ZVC Veenendaal van korte duur is. De ploeg promoveerde vorig seizoen op het laatste moment na het wegvallen van Leekster Eagles maar bleek nog niet helemaal klaar voor het hoogste niveau. ZVV Kroeven staat momenteel op de andere degradatieplaats, maar mag op dit nog hopen op de nacompetitie.

ZVV BE ’79 en ZVV Ede zijn de huidige nummer 5 en nummer 6 van Poule B. Dit zijn plaatsen die aan het einde van de rit uitlopen op het spelen van nacompetitie. Tijdens de laatste speelronde staan de ploegen uit Berkel-Enschot en Ede tegenover elkaar. Scagha ’66 is de enige promovendus die zich al veilig heeft gespeeld.