Heracles Almelo promoveert, ZVV BE ’79 handhaaft zich

1 juni 2024

Vrijdag is bekend geworden dat Heracles Almelo Futsal promoveert naar de Eredivisie en heeft ZVV BE ’79 de nacompetitie overleefd. De nacompetitie voor de Eredivisie/ Eerste Divisie verliep anders dan verwacht door mutaties in het deelnemersveld van volgend seizoen.

Vanwege het terugrekken uit de Eredivisie van ZVV Ede en twee Hoornse clubs die de krachten gaan bundelen zijn de twee laatste ronden van de nacompetitie overbodig geworden. Het deelnemersveld van de Eredivisie Futsal 24/25 is daarmee al bekend.

Heracles Almelo
Vorige week speelde Heracles Almelo Futsal, zonder het op dat moment te weten, de beslissende wedstrijd tegen het Groningse PKC ’83. In de eerste ronde waren ze te sterk voor Texel.

ZVV BE ’79
Gisterenavond was voor ZVV BE ’79 wel al bekend dat de wedstrijd in de 2e ronde een finale was geworden. ZVS/Bodemflex, dat eerder FC Westland uitschakelde, kwam op bezoek in Berkel-Enschot. De ploeg uit de Eredivisie trok aan het langste einde en is daardoor nog een jaar verzekerd van futsal op het hoogste niveau.