FC Eindhoven landskampioen 22/23

25 juni 2023

De zaalvoetballers van FC Eindhoven hebben zich voor de zesde keer tot landskampioen gekroond. Nadat beide teams één finalewedstrijd hadden gewonnen, viel zondagmiddag in Eindhoven de beslissing. In de eindstrijd werd Hovocubo onttroont als nummer één van Nederland: 3-1.

De halve finales en finale worden gespeeld in een ‘best of three’-serie. In het eerste duel stapte Hovocubo als winnaar van het veld. Na de reguliere speeltijd was de stand nog 1-1, waarna de ploeg uit Hoorn in de verlenging toesloeg en met 3-1 won.  

Vrijdagavond was de tweede finalewedstrijd prooi voor FC Eindhoven. In een uitverkocht Indoor Sportcentrum Eindhoven was de thuisploeg meteen dominant. Het resulteerde in een vroege voorsprong via Tevfik Ceyar. Nadat Faisel Mellah een paar minuten voor rust de gelijkmaker binnenschoot was het in de tweede helft opnieuw Ceyar die scoorde: 2-1. In een spannende slotfase lukte het Hovocubo niet meer om langszij te komen. 

Nadat Hovocubo de eerste wedstrijd na verlengen in winst had omgezet was afgelopen vrijdag FC Eindhoven de sterkste. Zondagmiddag wisten de Eindhovenaren opnieuw te winnen en daarmee het landskampioenschap binnen te halen. Eerder dit seizoen kroonde FC Eindhoven zich al tot bekerwinnaar.

Beslissende derde wedstrijd
Omdat beide ploegen hun thuiswedstrijd hadden gewonnen, moest zondag het derde duel voor een beslissing zorgen. Omdat FC Eindhoven in het reguliere seizoen hoger was geëindigd dan Hovocubo, mochten de Brabanders in eigen huis aantreden.

In het beslissende duel kwam Hovocubo via Hicham Aklalouch op voorsprong. Lang kon de ploeg uit Hoorn daar niet van genieten. Vanuit een vrije trap maakte Zakaria Amrani een paar minuten later gelijk. In de tweede helft stonden de topschutters van FC Eindhoven op. Ayoub Boukhari, topscorer van de Eredivisie,  schoot zijn ploeg op voorsprong. Saïd Bouzambou bracht de thuisploeg in veilige haven door de 3-1 binnen te werken. Hij kon de bal in een leeg doel schieten nadat Hovocubo de bal verloor met een meevoetballende keeper binnen de lijnen. 

De dubbel
Naast de landstitel veroverde FC Eindhoven dit seizoen ook de KNVB Beker. De ploeg van trainer Jan Vogels mag zich als kampioen van Nederland opmaken voor een nieuw Champions League-avontuur.