Eerstedivisionist TZR Fermonia Boys naar finale KNVB Futsal Cup

30 maart 2024

Net als vorig seizoen staan in de finale van de KNVB Futsal Cup een Eredivisionist en een Eerstedivisionist tegenover elkaar. TZR Fermonia Boys schakelde zaterdagavond opnieuw een Eredivisie-ploeg uit.

In de halve finale was er een hoofdrol voor Amin Elalji. De speler die in de winterstop overkwam vanuit België was verantwoordelijk voor de volledige doelpuntenproductie van TZR Fermonia Boys, dat na een 2-0 ruststand met 4-3 won van ZVV Kroeven. De koploper van de Eerste Divisie zorgde met de flitsende start voor verwarring bij Eredivisionist ZVV Kroeven. Beide ploegen waren vorig seizoen nog competitiegenoten op het tweede niveau van Nederland.

Maandag finale
Maandag staan in de finale VNS United en TZR Fermonia Boys tegenover elkaar. Tussen de finales van de vrouwen en mannen door nemen de teams van PSV-er Saibari en Feyenoorder Zerrouki het tegen elkaar op. Topsportcentrum Rotterdam is wederom het decor. 

Vrouwen
Bij de vrouwen was favoriet FC Marlène met 3-0 te sterk voor ZVG/Cagemax. Na een 2-0 ruststand bepaalde Sanne Brand in de tweede helft de eindstand op 3-0. De regerend landskampioen en bekerwinnaar van vorig seizoen mag maandag de titel gaan verdedigen in de finale tegen OS Lusitanos.

BESTEL JE TICKETS ONLINE