Conceptprogramma Eredivisie 23/24 bekend

6 juli 2023

De Eredivisie gaat vrijdag 22 september weer van start. Op basis van de Hypercube ranking is er geloot voor fase 1 van de competitie waarin niet alle clubs elkaar treffen.

De 16 teams in de Eredivisie worden op basis van de Hypercube ranking verdeeld over 4 potten. Deze ranking kijkt naar de prestaties van de afgelopen seizoenen in Eredivisie, Eerste Divisie en Topklasse. Elke club speelt in fase 1 tegen 3 tegenstanders van de eigen en de overige potten. In totaal speelt elke club dus 6 thuiswedstrijden en 6 uitwedstrijden in fase 1. In fase 2 gaan we verder met twee poules van 8 en treffen alle clubs elkaar uit en thuis.

Pot 1Pot 2Pot 3Pot 4
FC EindhovenZVV Be`79FCK De HommelScagha`66
HovocuboHV VeerhuysGroene Ster VlissingenVNS United
Tigers RoermondFC MarlèneZVV EindhovenZVC Veenendaal
Os LusitanosZVV EdeRKAV VolendamZVV Kroeven

Drie stadsderby’s op het programma
De gepromoveerde kampioenen Scagha ’66, ZVV Ede en ZVV Kroeven beginnen met een thuiswedstrijd tegen respectievelijk VNS United, Tigers Roermond en Hovocubo. Op 29 september ontvangt Hovocubo landskampioen FC Eindhoven voor een nieuwe krachtmeting en wordt in Heerhugowaard de klassieker FC Marléne tegen HV/Veerhuys gespeeld.

De stadsderbys vinden we terug op 10 november (ZVV Eindhoven – FC Eindhoven), 24 november (VNS United- Os Lusitanos) en 1 december (Hovocubo – HV/Veerhuys).

BEKIJK HIER HET CONCEPTPROGRAMMA

Beker, Supercup en Champions League
Voordat de bal weer gaat rollen in de Eredivisie staan er al de nodige andere wedstrijden op het programma. Woensdagmiddag heeft de loting voor de voorronde van de Champions League plaatsgevonden. Als kampioen van Nederland neemt FC Eindhoven het eind augustus in Montenegro op tegen KMF Titograd (MNE), NV Georgians (GEO) en Europa FC (GIB).

Op vrijdag 8 september staat de Nederlandse Supercup op het programma. Omdat FC Eindhoven zowel de landstitel als de beker wist te winnen is bekerfinalist ZVV Ede de tegenstander in Eindhoven.

In de eerste twee ronde van de KNVB Beker zijn de ploegen uit de Eredivisie vrij. In die twee rondes gaan de ploegen uit de Eerste Divisies en de bekerwinnaars van de districten de strijd met elkaar aan.