Conceptprogramma Eredivisie 22/23 bekend

8 juli 2022

Het conceptprogramma voor de eerste fase van de Eredivisie zaalcompetitie is bekend. De clubs starten vrijdag 2 september met de eerste competitieronde in het seizoen 2022/`23. De eerste fase eindigt op 17 december.

Het wedstrijdprogramma is vastgesteld op basis van een vooraf opgesteld schema. Ieder team speelt twaalf wedstrijden. Door loting is bepaald tegen welke  drie tegenstanders men niet speelt in deze fase. De nummers 1 t/m 8 in de eindrangschikking plaatsen zich vervolgens voor poule A. De tweede helft van de ranglijst gaat in de tweede fase verder in poule B.

Supercup
Het duel om de Supercup is vastgesteld op vrijdag 26 augustus in de sporthal van landskampioen Hovocubo. Tegenstander is de verliezend finalist FC Eindhoven.

Debutanten
De Eredivisie kent twee nieuwkomers. ZVV Eindhoven wordt meteen in het diepe gegooid en opent het seizoen thuis tegen landskampioen Hovocubo, VNS United speelt een dag later de uitwedstrijd tegen Texel`94. In de laatste wedstrijdronde (12) ontmoeten de beide debutanten elkaar.

Derby’s
In de openingsronde staat direct de eerste regionale derby tussen HV/Veerhuys en RKAV Volendam op het programma. Op 23 september is Eindhoven het toneel van de stadsderby tussen de plaatselijke FC en ZVV. De Hoornse derby tussen HV/Veerhuys en Hovocubo wordt gespeeld in de laatste competitieronde (12). Een andere Noord-Hollandse kraker tussen Hovocubo en FC Marlène staat op gepland op 18 november.

Assistent-coaches Oranje Futsal
Tot slot staat er op 30 september ook nog een bijzonder affiche op het programma. Dan staan de beide assistenten van Oranje Futsal tegenover elkaar met hun clubs. Sander van Dijk ontvangt met zijn Hovocubo het ASV LEBO van ZaÏd El Morabiti in wedstrijdronde vier.